torsdag 7 december 2017

Patenaggregatorn Avanci signar BMW

Spotify för patent


Elektroniktidningen skriver om patentpoolen Avanci och deras första kund BMW-Group. BMW får med en signatur härmed tillgång till 11 företags (Ericsson, Qualcomm, InterDigital, Sony, ZTE, KPN, Sharp, Panasonic, Vodafone m.fl.) patent inom området fordon-wireless-mobilnät. Man slipper krångla med många förhandlingar mot många bolag utan dessa avtal har redan Avanci på plats. En aggregator (som Spotify) för patent kan man kanske säga.

Trådlöst som bas

Avanci har fler licensgivare och kunder på gång och kommer förutom för fordon även paketera sina erbjudanden inom smarta hem och uppkopplade mätare. Områden som täcks in är bl.a. 2G, 3G och 4G men kommande trådlösa standards är på gång. Man gissar självklart på 5G.

Ericssonveteran i förarstolen

Avancis VD är Ericssons förra patentchef Kasim Alfalahi och han vill säkert att samtliga biltillverkare ska knacka på hos Avanci framöver. Det blir enklare för användare av patenten och patentinnehavarna får nya säljkanaler för sin teknologi vilket är den korta sammanfattningen av konceptet.

Bättre utnyttjande av patent

Förhoppningsvis blir det också mindre dammsamlande patent i byrålådorna och fler som kommer ut och gör nytta i nya innovationer, produkter och tjänster i den uppkopplade världen.


Kanske...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar